Şubat 13, 2011

13. PAZAR

Ha haaaa.. Dünyanın durmadan döndüğünden, durmayacağından emin olduktan sonra Galileo’nun ki kadar uzun olmasa da ev hapsine soktum kendi kendimi.. Dönmeyenler de dönmeyecekti, dönmesinlerdi. Merkezkaç kuvvetinin nimetlerinden haberdar olmasınlardı ve bundan mahrum olmak da onların cezası olsundu. Evrenin bir noktacığında iki ayağımızın üstüne dikilip yürüyebiliyorsak, çamurlarından arındırmak için üç-beş kere yıkadığımız, ne idüğü belirsiz bakterileri ölsün diye sirkeli sulara yatırdığımız marulları -biri süzgeç kılıklı -iç içe geçmiş, iki kabın içinde ters yönlerde döndürüp sularından narince kurtulmalarını sağlayabiliyorsak merkezkaç kuvvetinin nimetleri üstüne saatlerce dil dökmemize gerek kalmaz , arif olan anlar…Açık saçık belli işte..Islak marullarla salata yapın da görün; ne kadar lezzetsiz bir ot öbeği yediğinizi.. İnsan aklını seveyim. Bu aklı sevmek için illa nükleer reaktörlerden, hadron çarpıştırıcısından söz etmek gerekmiyor.. mutfağa bakın, zekayı gösteren basit aletler.. Geçenlerde, iki kullanmada her defasında kırma becerisini gösterdiğim sarımsak ezicisinin yeni versiyonunu aldım. Sarmalları sıklaştırılmış sadece başka bi özellik eklenmemiş derken ne göreyim? Ana tüp ile sarmalların bulunduğu parçanın bir yüzünde birbirinin içine geçebilecek şekilde planlanmış ince bir oyuk-çıkıntı ikilisi yer almakta. Bir yap bozun parçaları gibi bunları bir araya getirdiğinizde, sarmalların bulunduğu parçanın sarımsağı ezen platformundaki dişler ana tüpteki deliklerden içeri geçiyor ve sarımsak ezildiğiyle kalmıyor, dişler vasıtasıyla deliklerden geçiyor ve her zerresinden yararlanabiliyorsunuz. Eşit oranda zerrelere ayrılmış bir sarımsağın insanı ne kadar mutlu edebileceğinin farkında değilseniz, konuşmayalım lütfen..
Yine de bir sarımsak ezicisinin fonksiyonelliği üstüne kafa patlatanların, çamaşır makinesinin çamaşırı yıkadıktan sonra asma ve ütüleme faaliyetine girişmesi, bulaşık makinelerinin yıkanmış bulaşıkları yerlerine derlice topluca yerleştirmeleri hususunda kafa patlatmıyor oluşlarına kızıyorum. Reklamcıları daha çok takdir ediyorum bazen. Yol gösteriyorlar ama anlayan yok. Vestelin çamaşır, bulaşık makineleri, fırınları uyurken üstümüz açıldıysa örtüyorlar bile.. Daha nasıl bir ipucu istiyorlar bu mühendisler anlamıyorum. Konu nerden nereye geldi diye mızmızlanmayın.. Konudan zerre kadar ayrılmış değilim.. Dönmekten ve dönmemekten söz ediyorduk, hala ediyoruz. Sarımsak ezicisi sarımsağı ezerken, çamaşır makinesi çamaşırı yıkarken, bulaşık makinesi bulaşıkları kirlerinden arındırırken hangi hareketi yapıyor sanıyorsunuz..( aklınızdan ayıp bi hareket geçiyorsa teessüf ederim) Ev hapsine devam etsem iyi olacak.. İnsan yığınlarından uzakta kalmak zihnimi açtı zira..
Görüşürüz demiyeceğim bundan sonra.. Sanırım siz de aynı fikirdesiniz, görüşmeyelim inşallah dediğinizi hisseder gibiyim. Epey aradan sonra dönüşüm muhteşem olacaktı güya, rüyamda görmüştüm, MÜSEMMA….
U(YKSZ)

1 yorum:

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

bi ara sırf sessiz çalışan bi elektrikli süpürge yapmak için makine ya da elektrik mühendisliği okumaya karar vermiştim... hala her kullandığımda böyle bi istek gelip gidiyo.. :D çık o ev hapsinden delü ! UYRGZR-.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...