Kasım 28, 2009

gurban bayramı

uyurgezer diyo ki: uykusuz bir geldin pir geldin istanbul'a evin yolunu bulamaz olduk......yok efendim ankarada ikea yokmus....gittin ikeadan ala ala tel süzgeç aldın..hadi ankarada ikea yok ta be anacım tel süzgeçtemi yok??
uykusuz diyo ki :var da anacım 14.00 tl. burda 5 tl.ye bulmuşum almaz mıyım. maliyet hesabına girişmeyelim ama. kara yolu nakliye masraflarını da işin içine katarsak 12.00 tl ye falan denk geliyor. gene ucuz. ikea ya mektup???-eski insanım ya-göndercem, deniz yolu ile ulaşamadıkları yere mağaza açmıyormuş, Ankara'nın verimli olduğunu ispatlamam lazım.
uyurgezer diyo ki: He ispatla sen..allahın isveçlisinden çok bilcen demi....onlar en mikron hesapları yapmışlardır merak etme..acmıycaklar işte ankaraya..sende bi süzgeç almaya gelcen böyle istanbullara..onu boşverde biz kalamışta serçeye niye o kadar güldük ..herhalde 2 saat köprü trafiğinden sonra bi şekilde sinir boşalmasıydı...en iyisi muhallebici başkanı protesto etmeyi bırakıp metrobüsü kullanmak mı ne?? ama protesto protestodur..her ne kadar biz köprüden geçene kadar millet ülke değiştirse de....ama köprü güzergahında en azından acil durumlarda kullanılacak seyyar wc ler olsa daha az sorun edebilirdik bu durumu diye düşünüyorum..
uykusuz diyor ki: Pazarlama alanında efsane olmuş bi darb-ı mesel anlatayım: Allaan amerikalısı ayaküstü atıştırıcılarından bi çeşidi japon pazarında denemeye karar vermiş ülkenin en kalabalık yerlerine geçici büfeler açmış bir hafta boyunca gelen geçen japona ikram etmiş nasıl bulduğunu sormuş. Deneme süreci bittiğinde ürüne övgüler dizmeyen tek bi japon babayiğidine rastlamamışlar, bu parlak sonuca göre japon pazarına vermişler odunu. Aradan bir ay geçmemiş ürünü satın alan tek bi japon olmadığı için kuyruklarını kıstırıp pazardan çekilmişler. Nice sonra öğrenmişler ki bi japona bi şey ikram ederseniz kusacak hale gelse bile beğenmediğini söylemiyor geleneksel terbiyesi bu adamın. Kıssadan hisse: Bi lira ucuz tel süzgeç çin'de olsa Türk tüketici onu bulur, alır. İsveçli girişimci bunu öğrenecek kardeşim.
Serçe meselesinin sadece serçeyle ilgili olduğuna eminim. Çünkü onun yerine bi Anadol'un park ettiğini düşündüm. Gülmedim. Bi daha Avrupa-Asya geşişi yaparken altıma bez bağlıcam, ders oldu bu yolculuk.
uyurgezer diyo ki: :D ahahaha.. bez bağladığında yanında olucağıma söz veremiycem..affet beni.. neyse uykusuz şaka tabii ki.. yanındayım her daim..ama olmasın devir daim ..bu arada kutlu olsun gurban bayramı..iyi ki geldin....uzatma arayı...istanbul özler seni...serçe iyiydi ve komikti gerçekten..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...