Nisan 21, 2011

dönmedolap

“ bir fırsat, geçmişte değiştirmek istediğimiz bir şeyi değiştirebilme fırsatı olsa neyi değiştiririz? ”



Bu sorular böyledir işte..Olmayacak duaya amin demek gibi..


Saçmadır biliriz ..düşünmekten de alıkoyamayız kendimizi.. Masallarda, romanlarda olur böyle soruların kurgulanmış halleri.. Amerikalı yazar Ken Grimwood da buna benzer bir soru sormuş kendine, oturup “sil baştan” diye bir kitap yazmış. Hayatının hiç beklemediği bir anında, kırklı yaşlarında kalp krizinden ölen kitabın kahramanı, 18 yaşında tekrar hayata gözlerini açar.. Her şey eskisi gibidir. Tek bir fark vardır..geleceğini hatırlamaktadır..Futbol ligi maçlarından at yarışlarına kadar kimin kazanacağını, Wall Street’te köşeyi dönmek için hangi şirketlere yatırım yapmak gerektiğini.. Hayatı boyunca karşılaşacağı fırsatları, yapmamasını düşündüklerini.. her şeyi bilmektedir.. Üstelik bu ölüp ölüp yeniden aynı yerde başlama fırsatı defalarca eline geçecektir.. Rahat bir hayata sahip olmak için para kazanma yollarının hepsini dener ilkinde.. Sonrasında ilk hayatında aşık olduğunu söyleyemediği kadınla evlilik hayallerini gerçekleştirir.. Yapamadığı her şeyi yapar, dilediği her şeye sahip olur.. ilk hayatı hep özleyerek ve gerçekten ölmeyi dileyerek..


Ya kötü çeviri ya da cümleleri derin değil kitabın.. Bakış açısı güzel..


“Hayat geçmişte bıraktığımız zamanlardır, gelecektekiler değil” der bazıları.. “Ve hayatı yaşanılır kılan bilemediklerimizdir..”
U(YKSZ)



4 yorum:

BG dedi ki...

“Ve hayatı yaşanılır kılan bilemediklerimizdir.."
bunu sevdim :)

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

ah bu soru işaretleri..Bazıları mutsuzluk, bazıları umut..
U(YKSZ)

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

düşündüğüm zaman çok ta fazla geçmişe dönesim gelmiyo..gelecek daha ilgi çekici her zaman.. sadece gecmişte dönmek istediğim "an" lar olabilir..bu arada HeLaL diyorum uykusuz ya sanırım benim cezaları sen çekiyosun..UYRGZR-.-

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

1-geçmişle ben de ilgilenmem,bi de ilgilensem nolcak?yamalı bohça gibi hangi deliği tıkayayım?

2-kardeş olmak böyle bi şey gezenuyur'um, gönlüm ceza çekmene razı olmadı ama bi daaa affetmem:)))
U(YKSZ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...