Nisan 05, 2011

Tarçınlı kurabiye

Tarçın tadını sevmem, oldum olası..
Salep içerken üzerine koyarlar genelde, ya da çeşitli sütlü tatlıların içine..
ben sevmem.. bazıları çayın içine koyar tarçın çubuğu.. ıyyy düşününce bile yüzümü buruşturuyorum şimdi.. kurabiyenin de öyle her türlüsünü sevmem.. çikolatalı olursa severim.. zaten salep ve sütlü tatlıgillerle de aram iyi değildir.. Tatlı yemek istediğimde ille de çikolata olacak içinde..
Ama bir keresinde.. yer ve zaman hatırlamıyorum .. bazı kafelerde çayın yanına tek bir kurabiye verirler ya.. öyle bir mekanda yemiştim tarçınlı kurabiyeyi.. çayın yanında tek bi kurabiye koymuşlardı.. içinde tarçın olduğunu fark etmeden yedim kurabiyeyi.. sevmediğim iki şey bir aradaydı ve çok güzeldi.. kendime şaşırarak çok güzel bulduğumu itiraf etmiştim yanımdaki arkadaşıma..

***
İşte o yüzden ona tarçınlı kurabiye adını vermiştim.. tarçınlı kurabiyeyi yedikten bir iki ay sonra tesadüfen tanışmıştık.. sen benim için tarçınlı kurabiye gibisin demiştim.. şaşırdı.. neden ki ? diye sordu.. ne alakası var benimle? çok fazla benzerlik var dedim.. sevmediğim bi şehirde doğmuşsun, sevmediğim başka bi şehirde yaşıyosun, sevmediğim bi mesleğin var, normalde hiç hoşlanmayacağım bi tipin var, konuşma tarzın bile hoşlanmadığım bi türden.. hoşlanmayacağım pek çok özellik bir arada sende toplanmış.. ama ben senden hoşlanıyorum.. işte bu yüzden sen tarçınlı kurabiyesin benim için.. tarçını da kurabiyeyi de sevmem..ama ikisi bir arada güzel oluyo.. güldü.. (gülüşü bile normalde itici ama garip bi şekilde gülmesini istiyordum) bana dedi ki.. hem vanilyayı hem muzu hem de pastayı severim ve sen de benim için vanilyalı muzlu pastasın.. benim kelimelerle nasıl oynadığımı hemen kapmış aynısını o da bana yapmaya başlamıştı..
Anlaşıyor muyduk ? -hayır..
neden bir aradaydık? -bilmem..
ama her fırsatta koşup geliyordu bana ve ben gelme demiyordum.. neden yollarını gözlüyordum?.. -bilmiyorum.. taa derinlerden gelen cılız bir ses beni yönlendiriyordu.. o ses kesildi gitti.. sonra??
beynimin içinde bir kurt.. yok kurt değil canavar gibi bişey... “bi bahane..ah bi bahane” diye kıvranıyodu ve yakaladığı anda affetmedi.. silip attı..

***
Lütfen çayımın yanına tarçınlı kurabiye koymayın olur mu?
UYRGZR-.-

2 yorum:

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

baheneyi buldun Allahtan. Kurabiye canavarı kesilecektin başımıza:)))))
Bu arada AFERİN 1.

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

yaşasın bi aferin almışım
yaşasın bi aferin almışım
yaşasın
yaşasın!!!
UYRGZR-.-
\o/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...