Mayıs 23, 2012

Göz görmeyince gönül katlanırmış,


Aynen başlıktaki gibi..  zaten görmediğim için pek çok şeyi görmezden gelmeye çalışmadığımdan hayat pek bi tospembe geliyo bana.. yaklaşık 20 gün önce geçirmiş olduğum göz operasyonundan önce doktorun bana operasyondan sonra “hemen” normal bi şekilde görmeye başlayacağımı söylemesi üzerine karar vermiştim.. bana göre hemen lafı 2-3 günü ifade ediyordu.. (hemen = 2-3 gün ) şeklinde düşünmem kendime kendime “doktorun hemen dediğine bakma gene de bi 2-3 gün düzelmeyebilirim” şeklinde doktora olan güvensizlik üzerine saptadığım bi zamandı..  operasyondan, hastanenin ameliyat bölümünün bir mezbahadan farksız olması, insanın da kendisini orada kesilecek bir koyun olarak görmesi sebebleri ile hiç bahsetmeyeceğim.. ama göz operasyonu yaptırmayı düşünenlere tavsiyem kör değilseniz hiç yanaşmayın şeklinde olacak.. neyse.. biz şu (hemen) kavramına geri dönelim.. operasyondan 1 hafta sonrasında da hala normal görememekte olan ben;  doktora kontrole gittiğimde hala normal görmeye başlamadığımdan yakınmam üzerine, bunun 1-2 ayı bulabileceğini söylemesi ve doktorun bahsettiği  “hemen” kavramının 1-2 ayı bulabileceğini anlamam ile hafif bi zihin bulanması yaşadıktan sonra, bu tür olaylara karar verirken tahminlerde bulunmamak gerektiğini, “aman bu kadar da ayrıntı sormayayım doktor da beni, gerizekalı sanmasın şimdi” diye düşünülüp akla gelen soruların cevapları “olsa olsa şudur canım” diyerek kendi kanılarınıza göre olayı kurgulamamak gerektiğini “hemen” kavramının doktor ve benim tarafımdan göreceli algılandığını gördükten sonra anlamış bulunmaktayım.. bırakın sizi gerizekalı sansınlar..herşeyi detaylı sorun..
O nedenledir ki, yaklaşık 20 gündür buzlu bir camın ardından mı desem, buharlanmış bir gözlüğün ardından mı desem, şöyle hafif sisli puslu bir tabakanın ardından mı desem, titrek bir görüntü görüyor olmamdan ve bunun da başımı döndürüyor olmasından doğru dürüst blogları takib edemez oldum.. yazı yazamaz oldum dicem şimdi ordan uykusuz "sanki gözün görürken hergün yazı döşeniyodun da" filan dicek onu demedim sayın.. İskender Pala’nın Od adlı kitabı yarım kaldı.. Games of throne un yeni sezonunu izlemeye başlayamadım.. güneş gözlüğü taktığımda daha iyi görüyor olduğum için sinema da bile film izlerken güneş gözlüğü taktım.. işyerinde savaş zamanında olmamamıza rağmen karartma uygulatıyorum.. ışıkları yakarlarsa masamda matrixteki Mr. Smith’ler gibi gözlükle oturuyorum.. deja vu var mı deja vu ? titreyen kediler görüyo musun? gibi sinir bozucu sorular soruyolar.. dönüp ters ters baktığımda ise koşarak uzaklaşıyolar.. ama insan her şeye alışıyo artık.. bütün bunları yadsımaz oldum.. gülüp geçiyorum.. sizi de görürüm ben göremesem bile duyarım elbet diyorum.. bu arada herkes bu halinle araba kullanmıyosundur herhalde diyor ..fakat ben gayet rahat zorlanmadan kullanabildiğimi söyleyip araba kullanmaya da devam ediyorum.. bu nedenle göremiyorum dememe kuşku ile yaklaşanlar da oluyor da.. o zamanda bu halimle hali hazırda trafikte seyreden diğer sürücülerle eşitlendiğimi, artık daha rahat kullandığımı söylüyorum… nedendir bilmem araç kullanırken zorlanmıyorum tabii ki güneş gözlüğüm gözümdeyse.. ama uzun yolu denemedim.. o zaman ne olur bilemem..şimdilik 3 saatte bir damlattığım göz damlası ve sadece dış mekanlarda değil iç mekanlarda da taktığım güneş gözlüklerimle  geçici bir süreliğine olduğunu umduğum bir dönem geçiriyorum..

 Hal böyleyken önümüzdeki hafta sonu 3-4 ay önce planladığım prag turuna gideceğim.. bişeyler görürsem dönüşte anlatırım.. göremezsemde artık duyduklarımla yetinicez yapacak bişey yok… görüşümün kısıtlanmış olması gezme isteğimi engellemiyor ne yazık ki.. bide aşık olasım var.. ona da engel değil çok şükür.. sana bu halinle kim aşık olacak demeyin.. her körün bi topal alıcısı vardır.. ne olcağı hiiç belli olmaz... :)) neyse ki havalar da benden yanaydı son zamanlarda.. öyle cayır cayır güneş açmadı.. ortalık yanıp kavrulmadı.. bulutlar sırf benim gözüm rahat etsin diye güneşin önünde perde yaptılar epeydir sağolsunlar… deniz, güneş, kumsal, ege, zeus, dondurma, soğuk bira, kızgın kumlardan serin sulara dalmaca v.s ..vs. gibi şeylere kavuşma isteğini biraz daha erteleyebildik bu sayede.. ama artık haziran da kapıda olduğuna göre bütün bunlardan daha fazla uzak kalamayacağım … görmesemde.. titrek kediler görmeye devam etsem de artık uyurgezerin gezme moduna girmesi an meselesi.. herkese güzel yerlere seyahatler.. güzel molalar.. aşklar diliyorum.. mayısın sonlarından hazirana ve güneşli günlere yaklaşırken…

UYRGZR-.-

1 yorum:

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

1- Çemkireceğim şeyi söylemişsin.
2- Evet.. gezi planlarım hazır her gün kafamda dönüp duruyor..ama param yok :)))
3- aşık olmak istemiyom ben.
4- praga git gel başka doktora götürcem seni elini kolunu bağlayıp. Senin doktorda üçüncü sayfa haberlerinin "yine doktor dövüldü" bölümüne konu olacak!!!( hiç bana yakışmıyor ama çaresizlik ve güven kaybı böyle bişi)
U(YKSZ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...