Ağustos 09, 2012

geçip giden :?

..artık zamanlarda beklemekle geçiyor ömür denen şey.. güzel olacağını düşündüğümüz zamanların gelmesini beklerken yaptığımız şeylerden sıkılıp, zamanın bir an önce geçmesini istiyoruz.. o beklediğimiz zaman geldiğinde ise zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımızdan bizim için bir çırpıda geçip gidiveriyor.. oysaki ne dünyanın kendi etrafında dönüş hızında bir değişme var, ne de dünyanın güneşin etrafında dönüş hızında bir değişim var.. yıldızların gezegenlerin hatta uyduların bile umrunda değil bizim hayatımızda olup bitenler.. keşke güzel bişey yaşarken dünya bize bi kıyak yapıp ağır ağır dönse, mesela sevgilimle baş başayken bir gün 24 saat değil 48 saat sürse .. çok şey mi istiyorum .. hiç sanmam.. öyle çok şey isteyen biri olmadım ben..


Pek te sevmediğim bir gazetenin çok ta sevmediğim bir köşe yazarı bir yazısında şöyle yazmıştı .. “ her geçen dakikanın kendisini ölüme yaklaştırdığını bildiği halde ah şu günler bir geçse, ah filan gün bir gelse diye sızlanıp duran tek canlı türü insandır “ ..

İyi de mutlu olmak istiyoruz , sevdiklerimiz yanımızda olsun istiyoruz.. tatil istiyoruz, deniz istiyoruz, aşk istiyoruz.. bütün bunların olması için bir zaman geçmesi gerekiyosa ne yapacaz.. ölüme gidiyoruz zaman geçmesin mi diyecez.. olmaz öyle şey.. en güzeli yıldızlar, gezegenler, uydular vesaire bir takım gök cisimleri zamanı etkileyen ne varsa ellerinden geleni yapsınlar .. ne ? saçmalık mı ?

( Saçmalık, genelde anlamakta zorluk çekilen kavramların anlatılmaya çalışılmasıyla ortaya çıkan karmaşadır. Saçmalık görecelidir, kişiden kişiye değişkenlik gösterir.Dünya'nın yuvarlak olduğunu idda eden Orta Çağ kaşifi Galileo Galilei kilisesi tarafından saçmalıyor olarak nitelendiğinden aforoz edilmiştir.Saçmalığın tanımlanmasında anlam kapasitesi, ispatlanabilirlilik ve insanın kabullenme erdemi önemlidir. Kaynak :wiki)

Tamam ya sustum, hem ömrümü veriyorum, hem azar işitiyorum.. :(

O da ne ? bir cisim yaklaşıyor ! huston !

UYRGZR-.-

1 yorum:

alkım doğan dedi ki...

yazıyı okurken aklıma Dostoyevsky'nin "insan mutlu olduğunu bilmediği için mutsuzdur," lafı geldi.
Bir tuhafız hakikaten;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...