Ocak 29, 2014

kış...t

Mevsim öyle bahar mahar değilmiş. Çiçeklerin, büyükbaş-küçükbaş hayvanların,  insanın ve her türlü haşeratın aklını başından alacak rüzgarlar, yağaryağmaz kuruyup giden yağmurlar, ebemkuşağını andıran günbatımları yokmuş anlayacağınız. Ama kişiliksiz, soğuk desen soğuk değil; karsız, karayelsiz, güneşsiz, bulutsuz, geceleri yıldızsız, gündüzleri ne giyileceği belirsiz, bir kış yaşanmaktaymış. Oysa gönül adam gibi kış yaşamak istemiş.

Ne dediğini ve dahi ne demek istediğini bilen bir kış. Yamulmadan, eksilmeden..güneşi bahane etmeden, rüzgar şu yönden esti demeden. Küresel ısındım diye alınmadan, gücenmeden. Biraz buluttan, biraz yağmurdan, biraz ondan biraz şundan nasibimi alayım demeden. Çokça siyahlardan biraz da beyazlardan;karışımından olmuş grileri bir yana bırakalım, yakınmadan.
Başka mevsimlere özenmeden yaşanacak bir kış istemiş gönül. Şartlarını şurtlarını bildiği için seveni sevecek bir kış. "Karmış boranmış vız gelir tırıs gider" diyeni önemseyen bir kış.


Bugün bir yağmur yağdı, yaz yağmuru özentisi. Ben diyeyim iki, siz deyin beş dakika.. Sonra güneş açtı.  Çok içimi burktu bilemezsiniz. Hiç ummazdım bir kıştan böylesini. 
U(YKSZ)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...