Eylül 05, 2011

248.akşam

Yılın 248.akşamı... Ne mi fark eder? Bilemeyiz ki.. Belki hiç fark etmez; yılın kaçıcı akşamında olduğumuz, belki çok şey fark ettirir.. Akşam bu, belli mi olur. Belki yıllar sonra “hiç unutmam, iki bin on birin 248. akşamıydı” diye hafızanızın gri hücrelerinde hatırlayacağınız bir şeylerin başlangıcıdır bugün.. Belki de öylesine bir akşam..

Birbirine benzer sabahlardan biriyle başlamıştır..Hava gri, soluk ya da sonbahara kaçamak yapmış güneşli.. Bildiğimiz Eylül sabahlarından..kahvaltıda zeytinin bitmesi gereken, kapıdan çıkarken cüzdan, anahtar kontrolü yapılan, kontağı çevrilirken arabanın, benzinin durumu düşünülen ya da durağa bir iki adım kala otobüse yetişilemeyen.. Herhangi bir sabah işte.. Ortalığın derlenmesine toplanmasına dalınıp, çiçeklerin sulanması unutulan, banka çetelelerine bakıp maaş gününe ne kadar kaldı hesabı yapılan, ineceğiniz yere geldiğinizde otobüste oturacak yer açılan, girdiğiniz kuyruktan başka bütün kuyrukların ilerlediği, tam işe gömülmüşken gereksiz telefonların çaldığı.. Her hangi bir sabahtı işte bu akşamın sabahı..

Yılın 248. akşamı. Geçip giden iki yüz kırk yedi akşamdan farkı yokmuş gibi başlamış bir akşam.. Sıradan, herhangi bir akşam..Yemeği yenmiş, belki kahvesi, çayı içilmiş..Yapılması gerekenlerde ertesi güne bırakılanları düşünülen..Bir ekmek, bir yoğurt alınıp eve gelinmiş olan..Emekli Hasan Amca’nın, burnunun üstüne yerleştirdiği gözlüğünü düzeltip gazetelerine baktığı, Hafize Nine’nin örgü şişlerini bulamadığı, Mübeccel Hanım ile Kazım Bey’in yeni başlayacak diziler üstüne çene çaldığı.. her hangi bir akşam..
       
Yılın 248. akşamı bu akşam. Umurumuzda olmasa da  kaçıncı akşamı  olduğu yılın, belki de milat olacak bazılarımıza.. İki bin on bir yılının iki yüz kırk sekizinci akşamı doğacak çocuğunuz, hatta belki biraz sonra.. Belki sağa sola dönüp bi türlü uyuyamayıp ettiğiniz sabahın bu akşamında; omuz başınızda mahmurluğunuz, yürürken evin ya da işin sokağında, sarsakça çarpacaksınız bir başka omuza.. Seneler sonra anacaksınız bu akşamı omuz omuza.. Filmlerde mi olur yalnızca.. Akşam hali bu, belli mi olur? Olur mu? Olur.



U(YKSZ)

2 yorum:

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

bi eylul aksamında yollarımız kesişsin artık :)) oooncaaa yııılll daha beklemesem olmazmıııı :D UYRGZR-.-

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

yirmi üç günün var artık napçaksan yap, eylül beklemez öyle, günü doldu mu gider.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...