Mart 12, 2012

The Fool On The Hill

Uyanıktım uyumadım bütün gece,
Belki bir düş gördüm düşümde,
Belki her şey gerçekti ama ben bunun bir düş olduğunun bilinmesini istiyordum,
Neyse oraya takılmayalım..
Yüksekçe bir tepenin yamacında, yaşadığım sehrin silüeti karşımda, birlikte oturduk sabaha kadar, yağmurla, karla, rüzgarlarla..
Kimisi yanağıma değiyordu buz gibi, kimisi esip geçiyordu.. benimle eğlenir gibiydiler.. “ sizden ümit yok” dedim , “ ne onu getirirsiniz bana, ne ona doğru götürürsünüz beni” .. “o kadar kendinizi beğenmişsiniz ki, bi zahmet edip mesajımı bile götürmezsiniz..” .. poyraz sert şekilde esip gürledi bi döndü etrafımda kahkahası yağmur tanelerini dondurdu.. hepsi buz kesip birer dolu tanesi oldular.. yere çakıldılar.. “benim derdim değil” dedi poyraz.. “aşık olurken bana mı sordun..” diğer rüzgarlarda ona katıldılar.. hep birlikte kimi ılık hafif, kimi fırtına gibi esip  yanımdan geçerek seslendiler.. “bize mi sordun??..” “sormadım kimseye” dedim .. “sizden bişey isteyende kabahat..hiç bi işe yaramadan esin durun” .. “bizim işimiz aşıkları kavuşturmak sanki” dedi lodos, “bizim başka görevlerimiz var”.. “bulutları sürükleriz peşimizden, canımız ister havayı ısıtırız, canımız ister soğuturuz, yağmur getiririz, kar getiririz, canımız ister güneşi gösteririz, ama işimiz umutsuz aşklara derman olmak olmadı hiç, sana da bi ayrıcalık tanıyamayız.. hem bi kişiye yapsak bunu, herkes istiyecek.. dünya üzerinde ne kadar umutsuz aşk varsa peşimize düşecek..o zaman esas görevlerimizi kim yapacak.. bütün canlıların hayatı bize bağlı, bitkiler, hayvanlar, denizdeki balıklar, kuşlar, bütün doğadaki canlıların bize ihtiyacı varken, sen sevdiğine kavuş diye nasıl işimizi aksatırız”.. “tamam” dedim mazeret üretmeyin artık.. “sizden bişey isteyen yok.. gidin esin istediğiniz yere.. bir daha da sizden bir şey istersem taş olayım” ..

Çoook yukarılardan izleyen biri de vardı sinsi sinsi...beyaz tombul bir bulut alttaki kara bulutlar aralandıkça kafasını uzatıp olanları izliyordu.. tanıdım onu.. zaman zaman uykusuzun odasına çöreklenen buluttu.. gidip dedikodu yapacak biliyorum.. belkide şu anda anlatıyordur gördükleri ni şişinerek uykusuza.. uygun rüzgar bulamayasıca.. : )

..rüzgarların hepsi bir araya toplandığından hava delirmiş gibiydi.. “dağılın” dedim “herkes kendi işine baksın.. az daha burada toplanmaya devam ederseniz fırtına kopacak, felaket olacak.. siz çare olmazsanız yollar olur benim derdime çare” .. tepeden koşar adım inmeye başladım.. yanaklarımdan yuvarlanan yağmur tanelerine karışan gözyaşları hayal kırıklığımdan olsa da, rüzgarları sevmekten vazgeçemezdim.. kırmazlardı beni ama demek ki yapamayacakları bi işti istediğim..

Güneşin kendini göstermeye başladığı, şehrin sokak lambalarının ise halen yanmakta olduğu sabahın alaca karanlık saatinde, eve ulaşıp, yağmurun ıslattığı saçlarımla yastığı da ıslatarak yatmıştım yatağıma, biraz ısınırım, belki bi on dakika uyurum diye.. fakat o her sabah balkonuma gelip saatin alarmından önce ötüp beni uyandıran kuş geldi balkonuma kondu.. “pişt” dedi .. “beni duyuyorsun biliyorum, bütün gece olanları da biliyorum.. rüzgarlar yardım etmezler çünkü fazlasıyla ukaladırlar, yardım etmek isterdim sana ama benim gücüm de yetmez.. kanatlarım oraya kadar uçacak güçte değil.. üzgünüm” ..”teşekkür ederim dedim.. düşünmen bile yeterli.. sen her sabah aynı saatte ziyaret etmeyi unutma beni” dedim.. “unutur muyum hiç, yarın sabah görüşürüz, bence kendin bir şeyler yapmalısın, sende biliyorsun bunu zaten” diyerek havalanıp uzaklaştı..

Artık uyumak fikri bile benden uzaktı, kalkmalıyım dedim… kar, yağmur , rüzgar, bir mart ayının sabahı.. kafamda yollara düşmek .. gitmek..  onun olmadığı bir yerden onun olmadığı bir yere gitmek.. adı gitmek olsun yeter..  ordan geçen nehir  ona doğru akmıyor biliyorum.. belki rüzgarlar.. ??  eserler mi o yöne oralarda??
UYRGZR-.-

1 yorum:

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

heeeyyyy... bulutum o benim..canım bi tanem.. dert ortağım..evimin sessiz soluksuz kimsesi.. rüzgarsız bırakma onu.. geri al bedduanı çabuk..hem bana gelip dedikodunu yapan bulut, birbirinize de ulaştırır haberlerinizi, tanıştır bi istersen..:)))
U(YKSZ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...