Temmuz 27, 2012

işte o köpek..

Kıskançlık.. başa bela bişey.. ve sanırım insanlığın var olduğu tarihlerden beri süregelen bişey.. ve kıskançlık şüphe ile yan yana geldiğinde ölümcül sonuçlar oluşabiliyor.. şimdi buradan yola çıkarak köpeğe nasıl  gelecem.. işte şöyle :
Bakın şimdi.. ortaçağ.. tarih 1393.. prag şehrindeyiz.. kralımız IV.Karl.. kilisenin rahibi de çeklerin deyimiyle Jan Nepomucký.. ben ona Nepo diyorum.. asker arkadaşım değil tabi ama aramızda nasıl olduğunu anlatmak istemeyeceğim bir samimiyet var..  bilindiği üzere rahipler kendilerine günah çıkarmaya gelenlerin sırlarını asla ve asla kimseye söylemezler.. bir gün kraliçe günah çıkarmak için bizim rahip Nepo’ya gider.. günahlarını çıkarır rahatlar.. sevgili kraliçe huzura ermiştir ammaa, kaliçenin günah çıkarmaya gittiğini duyan kralı almıştır bi huzursuzluk.. meraktan çatlamaktadır.. kraliçe bizim Nepo’ya ne anlatmıştır.. günah çıkarttığına göre kesin bir haltlar karıştırıyordur.. acaba kendisini aldattı mı.. aldattıysa kiminle? nerede? kaç defa?  Iyimiydi?  ..üff.. kafayı yiyecekti kral.. sonunda kendi kendine dedi ki:
"La ne diye strese giriyorum ki, kralım  ben yaw, çağırırım şu rahip bozuntusunu anlat derim.. yoksa kılıcı indirtirim boynuna der tehdit ederim..alırım ifadesini.. öğrenir rahatlarım.. hay allahım ya ne diye bu kadar stres yapıyorum ki.. rahipten öğren kurtul.. kralım sonucta ehi ehi"
...ardından hemen rahip Nepo’yu çağırtır huzuruna.. rahip gelir.. Karl merakla  kraliçenin günah çıkarırken ne anlattığını sorar, ancak bizim Nepo en koyu katoliğinden olup haysiyetli bir rahiptir.. asla mesleğinden ödün , taviz verecek biri değildir.. Kraliçenin anlattıklarını söyleyemeyeceğini bunların bir sır olarak kendisiyle birlikte mezara kadar gideceğini söyler krala.. Zavallı kral şüphe ve kıskançlık içinde kıvrım kıvrım kıvranmaktadır ve Polat Alemdarın “iki kişinin bildiği sır değildir „  zırvasını yumurtlayacağı güne daha asırlar vardır.. Kral IV.Karl Rahip Nepo yu ölümle tehdit eder.. ama nafile..  Sevgili rahip Nepo asla kraliçenin sırlarını açıklamamakta diretmektedir... aşırı kızan hatta kızgınlıktan küplere binen kral özel koruma güvenlik müdürünü pardon yani baş muhafızını çağırarak emir verir, Nepo karga tulumba charles köprüsüne getirilir orada öldürülür ve cesedi de köprüden nehre atılır.. ceset nehre düştüğünde rahip Nepo’nun başının üzerinde ışıklı bir halka namı diğer hare belirir..  böyle mesleğine duyarlı bir rahibin başında hare olmayacakta benim mi olacak.. adam ser verdi sır vermedi.. olcak tabii ki.. şimdi gidin bakın oraya..heykelinde başında haresi..duruyo öylece.. kraliçenin hali nedir soran yok.. zavallı kraliçe saraydan bir adım uzaklaşamaz olmuştur tabii ki.. karl sürekli peşinde.. benim fikrimce kraliçe şu baş muhafızla.. hmm neyse konudan sapmayalım..oraya saparsak köpeğe varmak zor.. alttaki resim Nepo'nun öldürülüp köprüden atılışını tasvir ediyor.. bi alttaki ise su an itibarıyle köprüde mevcut bulunan heykeli.. 




Heykelin alt kısmında iki adet kabartma heykel var.. sağdaki heykele dokunup bir dilek tutuyorsunuz ve sevgili Nepo bu dileğin gerçekleşmesi için elinden geleni ardına koymuyor. Gelelim zurnanın zırt dediği yere.. o da soldaki kabartma heykel.. orada ortaçağ kostümlü bi amca önünde uslu uslu oturan bir itin pardon köpeğin başını okşamakta.. (kızıyorum elimde değil).. ve eğer sizde bu köpeği okşarsanız Prag’a tekrar gitmeniz mümkün oluyor.. işte bütün mesele burada.. bana çeşitli suçlamalar yapıldı bu köpekle ilgili.. yok bi resim çekmemişim.. bi foto koymamışım.. yok gezi yazısı böyle mi yazılırmış.. iftira, kıskançlık, şüphe, taciz hep üstüme üstüme gelindi.. bi kraliçenin Karl’dan sıkılıp başmuhafızla biraz samimi olması olayı nerelere getirdi.. işte köpek.. gidip okşamak isteyenlere duyurulur..  ama kararlıyım 100 yıl konuşmıycam .. :(
UYRGZR-.-


2 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Öncelikle teşekkür ederim, demek ki isteyince oluyormuş.İkincisi ben de azametli bişey sandıydım meyhane bahçelerinde "bulut" adı verilen itlere benziyor.Hikayeye gelirsek bence kraliçeyle senin nepo arasında bi ilişki vardı.Kraliçe dedi ki nepoya senle aramızda bi "cinsellik" var senin yanında üstümü çıkartıyorum neden günahımı çıkartmıyım dedi.Kral nepoya sorunca da kem küm etti haliyle. Kafası gitti ama sonuçta hepimiz ölümlüyüz neticede.Herif hem koskoca kraliçeyi "ayıklamış" hem de tarihe kendini erdemli peder olarak yazdırmış oh iyi valla. Gelelim 100 yıl mevzusuna vampir miyik biz hacı 3500 yıl mı ömrümüz insaflı ol kaç gün küs durdun bak bence yeter.Gel barışalım gerçekten artık :)

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

tamam godsy siz ölümlüler için fazla bir süre vermişim evet :) bi it için fazla uzatmamak lazım .. UYRGZR-.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...